Το αλεύρι ντίνκελ έχει παρόμοιο θρεπτικό προφίλ με το κοινό αλεύρι, αλλά έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λιγότερες αδιάλυτες φυτικές ίνες.
Το αλεύρι ντίνκελ περιέχει χαλκό, σελήνιο και βιταμίνη Β1 (θειαμίνη). Όπως τα περισσότερα σιτηρά, περιέχει υδατάνθρακες και είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.
Αν και διατροφικά μοιάζει με το σιτάρι, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και πρωτεΐνη. Το 80% της πρωτεΐνης στο αλεύρι ντίνκελ είναι η γλουτένη. Επίσης έχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, την ικανότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.