Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που κατανάλωναν αμύγδαλα στην διατροφή τους ήταν πιο δεκτικά στο να καταναλώσουν και περισσότερες τροφές που περιείχαν πρωτεΐνες, θαλασσινά, φυτικές πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα αλλά και λιγότερες κενές θερμίδες καθώς και λιγότερο αλάτι.
Ο σίδηρος, το ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά στα ρεβύθια μπορούν όλα να συμβάλλουν στην υγιή δομή και δύναμη των οστών. Τα ρεβύθια μπορούν να παίξουν ρόλο στη διατροφή των ατόμων που θέλουν να αποτρέψουν την οστεοπόρωση.